Servicii pentru certificarea ecologică

Obiectul nostru principal de activitate este reprezentat de inspecția și certificarea ecologică a fermelor agricole, a unităților de procesare și a comercianților.

Vă rugam să selectați departamentul relevant. Veți vedea apoi o prezentare generală a serviciilor disponibile.


Calea către certificare, pas cu pas

1

Vă exprimați interesul
Apăsați butonul “Înregistrare” și completați formularul
2

Vă vom contacta cu promptitudine
prin telefon sau email
3

Vă înregistrați cu noi
Vă rugăm să semnați și să ne returnați formularul de înregistrare
4

Efectuăm inspecția pe teren,
certificăm produsele Dvs. și emitem certificatul

Bio Garantie este un organism de control și certificare în conformitate cu ISO 17065. Toate activitățile se supun supravegherii de către Organismul de Acreditare al Austriei și de către Ministerul Agriculturii și Dezvoltarii Rurale național. 

 Înscrierea unor noi companii 

Clienții noi se pot înregistra pe website-ul nostru pentru serviciile dorite.

Inspecția 

Efectuăm inspecții pe teren utilizând o listă de verificare integrată și structurată. Transmitem clienților noștri documentele ce trebuie completate înainte de efectuarea inspecției. În timpul inspecției, inspectorul nostru genereaza un raport de inspecție, în care sunt înregistrate observațiile și măsurile ce trebuie luate de către client după inspecție, împreuna cu termenele limită pentru implementarea acestora. La sfarșitul inspecției, inspectorul nostru prezintă conținutul raportului și ambele parți îl semnează. Acest raport de inspecție împreună cu toate datele inspecției sunt apoi transmise către certificator. Astfel, procesele de inspecție și de certificare nu sunt niciodată realizate de aceeași persoană. 

Procedura de certificare 

Organismul de certificare verifică toate informațiile colectate de către inspector în timpul procesului de inspecție. Dacă ferma/unitatea de procesare și produsele sunt conforme cu regulamentul, certificatul este emis și procesul de certificare este închis. 

Agricultura ecologică 

Agricultura ecologică este un sistem de agricultură și producție al alimentelor în care aplicarea de produse de îmbunătățire a solului, fertilizatorii, anumite produse de protecție a plantelor și medicamentele veterinare sunt interzise sau restricționate. Agricultura ecologică acordă prioritate sustenabilității, biodiversității și mediului. Fermele inspectate aplică regulile prescrise în regulamentul ecologic al UE și cel prevăzut de legislația națională într-un cadru strict de control. Pentru a intra în mod oficial în agricultura ecologică, este necesară semnarea unui contract de inspecție și certificare pentru agricultură și producția ecologică. Din ziua în care se semnează contractul, este obligatorie conformitatea cu regulamentul ecologic al UE, care este definit de UE și integrat în legislația națională. Operatorul este obligat să respecte cerințele și să ateste acest lucru prin documente de-a lungul anului, lucru verificat de organismul de inspecție și de certificare. O organizație care activează în afara sistemului de certificare nu are permisiunea de a-și vinde produsele cu marcaje referitoare la agricultura ecologică, nici în cazul în care activitatea fermei este similară sau posibil identică cu agricultura ecologică reglementată. Una dintre cele mai importante cerințe este aceea că în producția agricolă ecologică nu sunt permise animalele modificate genetic, materia vegetală sau substanțele modificate genetic. Cu excepția câtorva cazuri, aplicarea de produse chimice de sinteză de protecție a plantelor, fertilizatori ușor solubili cu fosfor și îngrășăminte sintetice cu azot este interzisă.  


Găsiți mai jos câteva afirmații despre agricultura ecologică, confirmate de cercetările din domeniu: