Organism de control și certificare pentru produsele ecologice

Bio Garantie, organism de control și certificare pentru produsele ecologiceîn calitate de membru al Grupului Easy-Cert sprijinim fermele și companiile din sectorul alimentar, ajutandu-le să se dezvolte în mod durabil și să își consolideze poziția pe piață. Serviciile noastre includ inspecții și certificări recunoscute ale standardului ecologic al UE și alte standarde private ecologice precum și inspecția standardelor de siguranță alimentară.  Vă rugăm să selectați departamentul relevant. Veți găsi apoi o prezentare generală a serviciilor disponibile.Aici veți găsi o prezentare generală a categoriilor de produse pentru care oferim servicii. Vă rugăm să selectați categoria de produse care reflectă nevoile Dvs. și să alegeți serviciul relevant.


Nu ați găsit standardul pe care îl căutați?Anunț locuri de muncă

Asistent Administrativ

Aici vă puteți abona la buletinul informativ sau puteți citi buletine informative deja trimise
Procesul de control și certificare ecologică în UE

Bio Garantie sprijină fermele și procesatorii din sectorul alimentar și ajută la dezvoltarea lor sustenabilă și consolidarea poziției lor pe piață. Compania noastră a realizat timp de mulți ani certificări de succes pe piața internă a agriculturii ecologice, a procesării ecologice și a producției de alimente ecologice în colaborare cu departamentele sale internaționale, crescându-și astfel în mod constant numărul de clienți. Obiectivul nostru principal este acela de a investiga dacă produsele ecologice au fost obținute în conformitate cu regulamentul ecologic al UE 848/2018, începând de la inspecția în teren a parcelelor până la plasarea produselor pe rafturi. 
 

După ce ne contactați, vă informăm despre tot ceea ce aveți nevoie să știți despre agricultura ecologică, procesare și comerț. Odată cu semnarea contractului de inspecție și a înregistrării Dvs. în sistemul ecologic, sunteți obligat să respectați cerințele agriculturii ecologice ale UE și cele prevăzute de legislația națională. Înregistrări privind agricultura trebuie documentate tot timpul anului. Unele dintre aceste înregistrări trebuie raportate către noi. 

Prin procesul nostru de inspecție și certificare, validăm faptul că toate cerințele și regulamentele aplicabile incluse în standardul ecologic sunt îndeplinite. Inspectorii noștri controlează fermele, unitățile de procesare și comercianții în conformitate cu planul deja pre-stabilit. Inspectorul emite un raport de inspecție pe baza informațiilor găsite în timpul inspecției. Pe lângă inspecția principală anuală mai poate avea loc o inspecție aleatorie. În cazul unor abateri de la regulile prescrise, inspectorul va transmite termene limită de implementare a măsurilor corective specificate. În cazul în care fermele, unitățile de procesare sau comercianții au prezentat un grad mare de risc (în baza evaluării de risc) sau în cazul oricărei suspiciuni, se poate efectua o prelevare de probe. După ce are loc inspecția, unul dintre certificatorii noștri evaluează raportul și datele inspecției, în conformitate cu cerințele regulamentului ecologic al UE și cu legislația națională. Certificatorul acordă un status produselor și dacă este necesar, schimbă decizia inspectorului. În acest caz, certificatorul modifică raportul de inspecție și îl transmite clientului. Clientul nostru poate contesta raportul de inspecție în scris în termen de 14 zile, în caz contrar acesta se consideră acceptat. În cazul în care ferma, unitatea de procesare sau de comerț inspectată respectă cerințele, compania noastră va emite un certificat. Certificatul este valabil de la data emiterii și confirmă faptul că produsele/serviciile sunt în conformitate cu regulamentul UE și cu cel național. Certificatul emis arată statusul recoltelor, produselor și al serviciilor inspectate. În cazul în care taxa de inspecție și/sau certificare nu este plătită, nu vom putea emite certificatul. 

Certificatele ecologice emise de compania noastră sunt disponibile pe platforma noastră de căutare EASY-CERT, ceea ce permite un acces direct clienților noștri și părților interesate de domeniul ecologic către statusul recoltelor, produselor și serviciilor. Datorită platformei EASY-CERT, consumatorii se pot asigura că produsul achiziționat de ei are statusul ecologic corespunzător.